Παραγγελίες νεότευκτων: Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία στην κορυφή

0
670

 

Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας αναμένεται ότι κατέλαβαν την πρώτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό νέων παραγγελιών για το 2020, παρά την πτώση που σημειώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σημειώνει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Αθροιστικά, οι παραγγελίες νεότευκτων για τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας ανήλθαν σε 7,98 εκατ. compensated gross tons (CGT) έως τις 28 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με δεδομένα της Clarkson Research Services. Με βάση αυτά τα στοιχεία, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία διατηρούν τα πρωτεία στις παραγγελίες νεότευκτων για τρίτη συνεχή χρονιά.

Τα κινεζικά ναυπηγεία καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση, με 6,73 εκατ. CGT, με το σύνολο των παγκόσμιων παραγγελιών νεότευκτων να ανέρχεται στα 17,92 εκατ. CGT.

Όσον αφορά τη νέα χρονιά, οι προβλέψεις για τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας είναι ακόμα πιο ευοίωνες, καθώς παράγοντες της κορεατικής αγοράς, όπως αναφέρει το Yonhap, εκτιμούν ότι τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία θα συγκεντρώσουν νέες παραγγελίες ύψους 9,8 εκατ. CGT κατά το 2021, αύξηση της τάξης του 134% σε σχέση με το 2020.

Φωτό: STR/AΠΕ-ΜΠΕ

 

 

source:www.naftikachronika.gr