Μπαράζ επενδύσεων από τους Έλληνες εφοπλιστές τον Φεβρουάριο

0
472

nauphgisi_ependusewn_apo_ellhnes-efoplistes_

Σε επενδύσεις ύψους 726 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησαν, τον Φεβρουάριο, οι Έλληνες εφοπλιστές τοποθετώντας παραγγελίες για τη ναυπήγηση 28 πλοίων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny ο αριθμός των παραγγελιών νεότευκτων πλοίων, που έγινε τον Φεβρουάριο είναι κατά πολύ αυξημένος σε σχέση με τις παραγγελίες του αντίστοιχου περυσινού μήνα καθώς είχαν τοποθετηθεί μόλις 11 παραγγελίες ενώ ήταν μειωμένες κατά 22% σε σχέση με τις 36 παραγγελίες του περασμένου Ιανουαρίου.

Τον Φεβρουάριο τις προτιμήσεις των ελλήνων εφοπλιστών συγκέντρωσαν τα φορτηγά (bulk carriers) καθώς τοποθετήθηκαν 13 παραγγελίες. Επίσης, τοποθετήθηκαν 4 παραγγελίες για δεξαμενόπλοια, 6 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG), τρία πλοία μεταφοράς κοντέϊνερ και δύο ειδικές παραγγελίες για εξέδρες κ.α.

Πάντως, οι επενδύσεις των εφοπλιστών συνεχίστηκαν και τον Μάρτιο καθώς σύμφωνα, πάντα, με την Golden Destiny την προηγούμενη εβδομάδα τοποθετήθηκαν παραγγελίες για 21 νεότευκτα πλοία ενώ αγοράστηκαν και 10 πλοία από «δεύτερο χέρι» και συνολικού ύψους 218 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ανάμεσα στις εταιρείες, που τοποθέτησαν, την περασμένη εβδομάδα, ήταν η Tsakos Energy Nav., η οποία παρήγγειλε σε ναυπηγεία της Κορέας 4 δεξαμενόπλοια ενώ δύο δεξαμενόπλοια έχει παραγγείλει η CM Lemos.

Τέλος, δύο υγραεριοφόρα παρήγγειλε σε κινέζικα ναυπηγεία η Eletson.

pireas2day.gr