Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΟΜΟΝΟΙΑ” ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

0
501

00000021

00000013Στην εκδήλωση για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά “Η Ομόνοια” στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά “Η Ομόνοια” κ. Θοδωρής Τσόντος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την παραχώρηση του θεάτρου αλλά και για την κατάθεση στεφάνου, στη δέηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20-9-2014 στην πλατεία Κοραή στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι Πειραιώτες διασκέδασαν με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Μανώλη Κονταρό και Μάνο Μουντάκη, καθώς πλαισίωσαν με τα ανάλογα τραγούδια την εκδήλωση.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:
“Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι Κρητικοί, φίλες και φίλοι Πειραιώτες Κρητικοί καλησπέρα.
Νιώθω ιδιαίτερη τιμή άλλα και χαρά για την πρόσκληση σας και την δυνατότητα που μου δίνετε, προκειμένου να είμαι σήμερα μαζί σας σε μια ιδιαίτερα σημαντική επέτειο όπως αυτή των 150 χρόνων από την γέννηση ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες, του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου που εκτός από Κρητικός, είχε ιδιαίτερους δεσμούς με την πόλη του Πειραιά καθώς υπήρξε πολίτης άλλα και δημότης της. Εχθές ήμουν παρών μαζί με πολλούς δημοτικούς συμβούλους και Αντιδημάρχους προκειμένου να καταθέσω στεφάνι στο μνημείο του Ελευθερίου Βενιζέλου, που προσωρινά βρίσκεται στην πλατεία Κοραή τιμώντας τη μνήμη του. Εκτός της μνήμης του Κρητικού Εθνάρχη αλλά και της “Ομόνοιας”, επιθυμώ να τιμήσω τους δυο Κρητικούς Καλλιτέχνες που είναι σήμερα κοντά σας και με τους οποίους με συνδέει φιλική σχέση. Τον Μανώλη Κονταρό και τον Μάνο Μουντάκη.

Θέλω να συγχαρώ την “Ομόνοια” για την σημερινή πρωτοβουλία της αλλά και την γενικότερη δράση της και να τονίσω ότι θα είμαστε κοντά ως δημοτική αρχή προκειμένου να ενδυναμώσουμε την σχέση Δήμου και ιστορικών Συλλόγων της πόλης, όπως είναι η “Ομόνοια”, καθώς αυτοί μπορούν και πρέπει να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή της πόλης”.