You & Μe: Ο βωμός των Cigar aficionados στη Γλυφάδα

0
849
Τους τελευταίους μήνες η Ζησιμοπούλου μύρισε άρωμα πούρου, και η αιτία γι’ αυτό είναι το You & Me Cigar Lounge.

«Διάλεξε μια δουλειά που σ’ αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου» έλεγε ο Κομφούκιος. Ο Ηρακλής Πλαϊτάκης κατάφερε να κάνει το αγαπημένο του χόμπι επάγγελμα το 2003 και απ’ αυτό μόνο κάτι επιτυχημένο θα μπορούσε να βγει. Και βγήκε. Ένα comfy Cigar Lounge για μένα και σένα, για τους εραστές του πούρου.

Ο «πρόγονος» του You & Me γεννήθηκε το 2003, στον Πειραιά. Έντεκα χρόνια μετά, το 2012 ήρθε και στη Γλυφάδα ως το πρώτο Cigar Lounge στην Ελλάδα, στη οδό Λαζαράκη. Για εκείνους που ήξεραν που θα βρουν τον… Γιατρό των πούρων, -όπως τον αποκάλεσε χαρακτηριστικά ένας πελάτης του- και για εκείνους που έμαθαν πρόσφατα, με τη μεταφορά του καταστήματος στη Ζησιμοπούλου (στη θέση του πρώην Chocolat).

 

Ο Ηρακλής  έχει δημιουργήσει έναν πολυτελή και ήσυχο χώρο, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις πάνω από 100 ετικέτες κρασιών και ποτών, ανάμεσά τους και τα πιο Premium που δεν τα βρίσκεις αλλού στην Ελλάδα, εξαιρετικά κοκτέιλ και πάνω από 300 ετικέτες πούρων μαζί με εκλεκτά “finger food”, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο, από τις 8 το πρωί ως τις 2 το βράδυ, το You & Me αποδεικνύει περίτρανα πως το πούρο δεν είναι κάπνισμα αλλά απόλαυση. Μια απόλαυση που περιλαμβάνει όλες τις αισθήσεις.

Η εμπειρία ξεκινάει με την οπτική απόλαυση. Ένας καλαίσθητος χώρος με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, όπου το πούρο είναι βασιλιάς και αναδεικνύεται ανάλογα. Συνεχίζεται με την ακουστική απόλαυση, καθώς lounge μουσική αντηχεί από τα ηχεία και κυρίως γιατί η ησυχία επικρατεί, ανυψώνοντας το cigar lounge σε ιδανικό προορισμό για επαγγελματικά ραντεβού και όχι μόνο. Θα έλεγα πως αποτελεί κι ένα χώρο, στον οποίο μπορείς να πας και μόνος σου, να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου με πούρο ή χωρίς για να ηρεμήσει το κεφάλι σου από την πολυβουία της καθημερινότητας, να διαβάσεις την εφημερίδα σου ή τα νέα στο tablet.

Οι άλλες τρεις αισθήσεις αρχίζουν να γαργαλιούνται ευχάριστα όταν το κουτί (το σκαφάκι όπως το λένε) με το πούρο καταφτάσει στο τραπέζι. Την ώρα που αγγίζεις το πούρο, την ώρα που το φέρνεις κοντά στη μύτη σου να το μυρίσεις, την ώρα που το ανάβεις, με το φύλλο κέδρου μπροστά του για να πάρει μυρωδιά και φυσικά την ώρα που το γεύεσαι.

«Με το φύλλο κέδρου συντηρούνται τα πούρα μέσα στο κουτί τους. Γιατί όση υγρασία κι αν έχει το φύλλο κέδρου δεν χαλάει. Ανάβοντας το φύλλο με αυτό, του δίνουμε κάτι από τη μυρωδιά του», μου εξηγεί ο Ηρακλής.

Αν ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ζούσε σήμερα στην Ελλάδα, είναι σίγουρο πως θα είχε κάνει στέκι του το You & Me, αφού σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς ως το τέλος της ζωής του (τα 91 του χρόνια) κάπνιζε κατά μέσον όρο δέκα πούρα την ημέρα, 3.500 το χρόνο, 260.000 συνολικά στη ζωή του.

Το όνομα Τσώρτσιλ έχει συνδεθεί επίσης με το δαχτυλίδι του πούρου. «Υπάρχουν 3 μύθοι γύρω από το δαχτυλίδι, το αυτοκόλλητο που βάζουν κοντά στην αρχή του. Ο πρώτος είναι πως μέχρι εκείνο το σημείο πρέπει να το καπνίζουμε (Αν και οι Ισπανοί το κάνουν σχεδόν μέχρι τα δάχτυλά τους). Ο δεύτερος είναι πως προστέθηκε για να μην κιτρινίζουν τα δάχτυλα της γυναίκας του Τσώρτσιλ, Κλημεντίνης, από το κάπνισμα. Και ο τρίτος είναι πως το δαχτυλίδι κρατάει το εξωτερικό φύλλο του πούρου, που λέγεται ράπερ, για να μην ξεκολλήσει».

Έχω ωστόσο την εντύπωση, πως το πούρο στο μυαλό μας συνδέθηκε με την καλή ζωή (και δη την ακριβή), τους επιχειρηματίες και τους χρηματιστές. Ωστόσο, παρά την κατάρρευση του ελληνικού Χρηματιστηρίου, η κατανάλωση πούρων στη χώρα μας αυξήθηκε αντί να μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Ίσως γιατί οι… καλές συνήθειες δεν χάνονται. «Ναι, μπορεί να υπάρχει αυτή η αντίληψη στο μυαλό αλλά δεν ισχύει. Κι αυτό γιατί υπάρχουν χειροποίητα πούρα από 2€ και φτάνουν τα 65€. Δεν απευθύνονται λοιπόν μόνο σε ανώτερα οικονομικά στρώματα, ούτε μόνο σε άντρες, αλλά σε κάθε εραστή του πούρου. Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που καπνίζουν πούρο, σήμερα».

 

Στο You & Me επίσης τα ποτά ξεκινούν από 6€, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα του μισού ποτηριού, στην περίπτωση που θέλεις να δοκιμάσεις κάποιο πολύ ακριβό ποτό, που δεν θα σου δινόταν η ευκαιρία να το δοκιμάσεις διαφορετικά. Εκεί μπορείς να αγοράσεις ο,τιδήποτε έχει σχέση με το κάπνισμα, καθώς επίσης και πολύ ωραία δώρα για άντρες, επιχειρηματικά και μη. Μπορείς επίσης εκτός από πούρο να καπνίσεις ναργιλέ.

Στον δεύτερο όροφο, υπάρχει αίθουσα με δερμάτινους καναπέδες και ζεστά χαλιά γιατί όπως μου ειπε ο Ηρακλής «Ο αέρας είναι ο εχθρός του πούρου. Χρειάζεται εσωτερικό χώρο, αναπαυτική πολυθρόνα και ησυχία». Ο χώρος στον πάνω όροφο είναι privé, μπορείς να τον κλείσεις για κάποιο επαγγελματικό ραντεβού ή για να πας με την παρέα σου να δεις κάποιο αγώνα στην τηλεόραση ή το βιντεοπροβολέα που διαθέτει.

Και αν σε βγάλει ο δρόμος σου προς Πειραιά, που θα σε βγάλει δηλαδή τώρα που τα ταξίδια με πλοία θα αρχίσουν να έχουν την τιμητική τους, να ξέρεις πως το You & Me υπάρχει και στην ακτή Μιαούλη. Γιατί πρώτα απ’ όλα χρειάζεται ένα “ταξίδι” στην απόλαυση με τη συντροφιά του αγαπημένου σου πούρου.

Στο τέλος της συζήτησής μας αφήσαμε το πούρο να πεθάνει ήσυχο. «Το πούρο δεν το σβήνεις. Απλά το αφήνεις στο τασάκι να ξεκουραστεί και να πεθάνει ήσυχο». Rest in piece λοιπόν για την απόλαυση που προσφέρει στους εραστές του.

You & Me Cigar Lounge: Ζησιμοπούλου 9, Γλυφάδα/ Ακτή Μιαούλη 57, Πειραιάς/ Βορείου Ηπείρου, χώρα Μυκόνου