H εκδήλωση του Πάνθεου της Ελληνικής Ναυτιλίας – HALL OF FAME

0
435
H εκδήλωση του Πάνθεου της Ελληνικής Ναυτιλίας

Σημαντικές προσωπικότητες της ναυτιλίας συγκεντρώθηκαν να αποτίσουν φόρο τιμής στους μεγάλους του παρελθόντος της Ελληνικής ναυτιλίας στην Τελετή Εισαγωγής & Δείπνου 2017 του Πανθέου της Ελληνικής Ναυτιλίας.
Στα στιγμιότυπα του εορταστικού δείπνου της εκδήλωσης η αναγγελία των Εισακτέων του 2016 – Γεώργιου Λ. Δανιόλου και Νικόλαου Δ. Λυκιαρδόπουλου – οι οποίοι μνημονεύτηκαν μέσω συνεντεύξεων με τις οικογένειες και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους 600 καλεσμένους οι οποίοι παρευρέθησαν στην υψηλού κύρους εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Κάθε χρόνο οι Εισακτέοι αποφασίζονται μέσω ψηφοφορίας των μελών της Ακαδημίας του Πανθέου της Ελληνικής Ναυτιλίας. Η εκδήλωση επίσης περιέλαβε στιγμιότυπα να θυμηθούμε τους 24 άλλους Εισακτέους στο Πάνθεον το οποίο ξεκίνησε το 2007. Οι πρόσφατα Εισακτέοι για το 2016 σηματοδότησαν την ολοκλήρωση της πρώτης δεκαετίας αναγνώρισης στους ηγέτες της Ελληνικής ναυτιλίας του Πανθέου της Ελληνικής Ναυτιλίας.
Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης δωρήθηκε στον Hellenic Hope, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό ο οποίος εξευρίσκει πόρους, πρωτίστως από το εξωτερικό, για την υποστήριξη προσεκτικά επιλεγμένων έργων στην Ελλάδα που στηρίζουν παιδιά εστιάζοντας σε αυτά που προέρχονται από περιοχές υποβαθμισμένες κοινωνικά και οικονομικά και παιδιά που βρίσκονται σε δυσμενή θέση, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης υποστηρίζοντάς τα με διάφορους τρόπους.
Ένας εκ των ιδρυτών του Hellenic Hope Μάνος Παπαθεοφάνους είπε πως μέχρι τώρα ο οργανισμός έχει εξεύρει περί το 1.000.000 Ευρώ το οποίο έχει διατεθεί στην υποστήριξη περισσότερων από 3.700 παιδιών. Ο Hellenic Hope έχει υποστηρίξει 17 φιλανθρωπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα. «Ένα θερμό ευχαριστώ από εμάς τον Hellenic Hope προς το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας, για την υποστήριξη στον οργανισμό μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,» είπε.
Επιπροσθέτως στην δωρεά του Πανθέου της Ελληνικής Ναυτιλίας, η οποία παρουσιάσθηκε εκ μέρους του Πανθέου από τον Γεώργιο Γράτσο, πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (Helmepa), η εκδήλωση περιέλαβε μία φιλανθρωπική δημοπρασία μετά το δείπνο τεσσάρων αυθεντικών έργων τέχνης – το καθένα ένα σκίτσο κινηματογραφικού κοστουμιού που χρησιμοποιήθηκε σε μία ιστορική ταινία που σχετίζεται με την θάλασσα. Τα γενναιόδωρα ‘χτυπήματα’ των προσκεκλημένων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία για ‘το Χόλυγουντ στην Θάλασσα’, η οποία έφτασε τα 37.500 Ευρώ για τον Hellenic Hope πέραν της δωρεάς των διοργανωτών.
Presentation to Hellenic Hope - DSC_2853
Εντυπωσιακή υποστήριξη από την ναυτιλία είχε η εκδήλωση από το ABS, την Liberian Registry και την Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co. Ltd. τους τρείς Co-Lead Χορηγούς της Τελετής Εισαγωγής & Δείπνου 2017.
Ο Βασίλειος Κρουστάλλης, Regional Vice President, του ABS, είπε πως «Οι άνθρωποι που εμείς τιμάμε απόψε, αποτελούν παράδειγμα Ηγεσίας και ενσαρκώνουν το πρωτοπόρο πνεύμα που χαρακτηρίζει την Ναυτιλιακή Βιομηχανια για αιώνες. είναι σημαντικό πως αναγνωρίζουμε ότι η καινοτομία και η πρόοδος δεν σταματούν σε αυτούς».
ABS - DSC_1409
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πανταζόπουλο, Senior Vice President του Liberian Registry, οι σχέσεις της Ελληνικής ναυτιλίας με την Λιβερία πηγαίνουν πίσω στο έτος ίδρυσής της το 1948. «Η σύνδεση Ελληνικής Ναυτιλίας και Νηολογίου έχει γίνει δυναμικότερη ακόμη και κατά την διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης των τελευταίων ετών, θεμελιωμένη σε σχέσεις αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης και αμοιβαίας στήριξης,» είπε.
Liberian Registry - DSC_1447
Ο Sheng Jigang, Πρόεδρος της Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co. Ltd., υπερθεμάτισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών και των ναυπηγείων στην Κίνα. «Η SWS έχει παραδώσει εκατοντάδες υψηλής ποιότητας πλοίων σε δεκάδες Έλληνες εφοπλιστές το οποίο μας δίνει πολύτιμες μνήμες (εμπειρίες). Ωστόσο, δεν μας είναι αρκετό να μνημονεύουμε τις επιτυχίες του παρελθόντος αλλά αντ’ αυτού προσανατολιζόμαστε σε ένα επιτυχημένο μέλλον με τους πελάτες μας μέσω σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης» είπε.
Η TMS, η οποία έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους από την ίδρυσή της το 1986, χορήγησε την δεξίωση καλωσορίσματος για την εκδήλωση κι ο ιδρυτής της TMS Γιώργος Οικονόμου είπε λίγα λόγια να καλωσορίσει τους καλεσμένους.
TMS - 0154
Η American Hellenic Hull Insurance Company, ο διευρυνόμενος ασφαλιστικός οργανισμός πλοίων και μηχανολογικού εξοπλισμού που δημιουργήθηκε από το American P&I Club μαζί με την Hellenic Hull Management, ήταν ο Χορηγός του Δείπνου.
Η Aegean Marine Petroleum, The Baltic Exchange, το Bureau Veritas, η Citi Private Bank, η Moore Stephens και η Thomas Miller υποστήριξαν την εκδήλωση ως Premium Χορηγοί.
American Hellenic Hull - DSC_1983
Άλλοι Χορηγοί ήταν The Bahamas Maritime Authority, η China Classification Society, η ClassNK, η DNV-GL, η Hellenic War Risks, η Korean Register, η Marine Tours, η Marsh, η National Bank of Greece, το UK Defence Club, το UK P&I Club και η Vilmar International. The Ecali Club υποστήριξε την εκδήλωση του Πανθέου της Ελληνικής Ναυτιλίας 2017 ως αποκλειστικός Lifestyle Partner.
Maria Vassara - DSC_1388