5 ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΤΩΝ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΙΛΑΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ

0
885

Στη μάχη της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ρίχνονται από σήμερα 5 ιστιοπλόοι της κατηγορίας Λέιζερ Στάνταρντ.
Ο σπουδαίος αυτός διεθνής αγώνας θα γίνει στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας κι έχουν δηλώσει συμμετοχή 139 σκάφη.
Την πρόκριση θα πάρουν μόλις δύο ευρωπαϊκές χώρες και εκτός από την Ελλάδα θα παλέψουν ιστιοπλόοι από Αυστρία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία και Τουρκία.Οι Ελληνες αθλητές που θα τρέξουν είναι οι Αναστάσιος Παναγιωτίδης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γεώργιος, Παπαδάκος, Αντώνης Μπουγιούρης και Λουκιανός Ζαμίτ.Επίσης στη Βιλαμούρα έχει προγραμματιστεί ο αντίστοιχος αγώνας για τα Λέιζερ Ράντιαλ με τη συμμετοχή 89 σκαφών. Θα αγωνιστεί η Βασιλεία Καραχάλιου, η οποία έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX που θα διεξαχθεί στο Καντίθ της Ισπανίας από 21 έως 28 Απριλίου. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στους άντρες και η Κατερίνα Δίβαρη στις γυναίκες.