‘Τα τρέχοντα ερωτήματα στη Ναυτιλία: Υπάρχει Αρκετή Αισιοδοξία;’

0
391

Το Διεθνές Συνέδριο ‘Ναυτιλιακή Κύπρος 2011’συνέχισε για τρίτη και τελευταία μέρα τις διεργασίες του, την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011. Το θέμα της μέρας είχε τίτλο, ‘Υπάρχει Αρκετή Αισιοδοξία;’ και συμπεριλάμβανε δύο θεματικές ενότητες με τίτλο ‘Προβλέψεις Ναυλαγορών’ και ‘Ανάκαμψη από την Κρίση – Το Μέλλον’.

Ενότητα 1 – ‘Προβλέψεις Ναυλαγορών’

Η συζήτηση εστιάστηκε στις τρέχουσες τάσεις της αγοράς, και διακεκριμένοι ναυτιλιακοί οικονομολόγοι παρουσίασαν τις προβλέψεις τους για τη Ναυτιλία, αναλύοντας τους βασικούς παράγοντες και τα βασικά στοιχεία όπως την ανάπτυξη του παγκόσμιου στόλου, την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, καθώς επίσης και τις προβλέψεις για την εκτίμηση των ναύλων. Αναλύοντας τους τομείς των δεξαμενοπλοίων, πλοίων φορτίου χύδην και κοντέινερ, η συζήτηση είχε ως στόχο να απαντηθούν μερικά από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που τέθηκαν από διαχειριστές πλοίων, σχετικά με το πώς θα μπορέσουν να επωφεληθούν αξιοποιώντας τις προβλέψεις μελλοντικών τάσεων.

Ενότητα 2 – ‘Ανάκαμψη από την Κρίση – Το Μέλλον’

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Καπ. Eugen Adami. Η συζήτηση παρείχε μια ανασκόπηση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της Ναυτιλίας από διαφορετικές απόψεις στην προσπάθεια να προσδιοριστεί το κατά πόσο η παγκόσμια κρίση έχει φτάσει στο τέλος της. Ομιλητές παρουσίασαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία από την άποψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Ρυθμιστή, των Εμπορικών Τραπεζών και Γεωπολιτικής, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τις μελλοντικές προοπτικές.