Χιονιάς από την Κ. Δευτέρα έως και την Τετάρτη! – Θα το στρώσει και στην Αττική! Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

0
469

Θα χιονίσει ακόμα και στα νησιά! – Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 10 μποφορ
– Στην Αττική θα χιονίσει από το βράδυ της Τρίτης
– Οδηγίες από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
– Τι δηλώνει στο Newsit o Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο ο καιρός θα επιδεινωθεί από την Δευτέρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνή χιονόπτωση όχι μονο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ και της κεντρικής. Θα χιονίσει ακόμα και στα νησιά.

Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και θα φτάσουν στο Αιγαίο και τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Στα ανατολικά και τα νότια όμως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.

Ειδικότερα για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού.

Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθηνας.

‘Οπως δήλωσε στο Νewsit ο Αντώνης Λάλος, Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, ο καιρός τουλάχιστον έως την Κυριακή δεν θα εμπνέει ανησυχία.
Λίγες βροχές θα πέσουν το βράδυ του Σαββάτου, αλλά η ψύχρα θα γίνει αισθητή από την Κυριακή το βράδυ που θα ενισχυθούν οι βοριάδες.
H σημαντική μεταβολή του καιρού ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα. Τότε θ’ αρχίσει να χιονιζει και στα πεδινά.
Στην Αττική θ’ αρχίσει να χιονίζει από το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη περιμένουμε χιονοπτωσεις που δεν αποκλείεται να ειναι ισχυρές και σε πεδινές περιοχές στα Βόρεια του νομού. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της μέρας την Τρίτη και την Τετάρτη τα χιονια θα φτάσουν τουλάχιστον έως το κέντρο της πόλης.