Φυγαδεύτηκαν βουλευτές με σκάφος του λιμενικού

0
460

Mετα τα επεισόδια στο Κοινοβούλιο και τη φυγάδευση βουλευτών μέσω του Εθνικού Κήπου με …φακούς, νέο παρόμοιο επεισόδιο σημειώθηκε στην Κέρκυρα. Η συγκέντρωση “αγανακτισμένων” πολιτών ανάγκασε τους βουλευτές αλλά και ευρωπαίους αξιωματουχους  να φυγαδευτούν με καϊκι.

Το επεισόδιο, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης και συγκεκριμένα έξω από τις εγκαταστάσεις του ιστιοπλοϊκού ομίλου της πόλης του νησιού, όπου οι “αγανακτισμένοι” πολίτες είχαν συγκεντρωθεί και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών.

Συγκεκριμένα, παρετίθετο επίσημο δείπνο σε Ευρωπαίους βουλευτές που συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης και προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παρόντες, περισσότεροι από 60 βουλευτές, αξιωματούχοι και συνοδοί των συμμετεχόντων στις εργασίες της Επιτροπής.

 

Πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα των «αγανακτισμένων Κερκυραίων» και εκείνη την ώρα βρισκονταν στο καθημερινό τους ραντεβού στην Πλατεία Δημαρχείου, πληροφορήθηκαν την παρουσία των βουλευτών  και αποφάσισαν να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους έξω από το χώρο του δείπνου.

Κάποια στιγμή πραγματοποίησαν και συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τους επίσημους να περάσουν και να φύγουν μετά το τέλος του δείπνου τους ή αν θα αποκλείσουν το πέρασμα με καθιστική διαμαρτυρία. Αποφασίστηκε να πράξουν το δεύτερο και τότε οι υπεύθυνοι ασφαλείας των επισήμων αποφάσισαν να τους φυγαδέψουν μέσω θάλασσας! Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε και ήρθε εσπευσμένα το καΐκι που εκτελεί το δρομολόγιο Βίδο – Λιμάνι, το οποίο προσέγγισε τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου με σβηστά ακόμα και τα φώτα πορείας.

Πηγή: Nooz.gr