Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι επιχειρηματίες και εφοπλιστές που προσκλήθηκαν στη Μητρόπολη

0
538

Ηχηρά ονόματα του επιχειρείν και της ναυτιλίας, όπως ο καπετάν Νικόλας Λαιμός, o εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου και ο Φίλιππος Νιάρχος

Πλειάδα ισχυρών ελληνικών ονομάτων περιλαμβάνει η λίστα των προσκεκλημένων που θα παρακολουθήσουν τη Δευτέρα το πρωί την εξόδιο ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η οικογένεια φρόντισε να αποσταλούν άμεσα οι προσκλήσεις σε ισχυρές ελληνικές οικογένειες που κατοικούν εντός και εκτός Ελλάδας για το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που άφησε αναμφίβολα το στίγμα του στην σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές που διατηρούσαν παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις με τον τέως και την οικογένεια του τόσο στο Λονδίνο, όσο και στην Αθήνα έχουν καλεστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή διατηρούσε φιλική σχέση δεκαετιών με τον αποθανόντα και θα δώσει το παρόν.

Το ίδιο θα πράξουν μέλη πολύ γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών, που διατηρούν επί μακρόν στενούς φιλικούς θεσμούς με την τέως βασιλική οικογένεια.

Ανάμεσα τους ο καπετάν Νικόλας Λαιμός που είχε παραχωρήσει ένα εξαιρετικής αισθητικής διαμέρισμα επι της Βασιλίσσης Σοφίας στον τέως βασιλιά για διαμένει, όποτε βρισκόταν στην Αθήνα, όταν ο τελευταίος πούλησε την βίλα που είχε στο Πόρτο Χέλι.

Ο εφοπλιστής ήθελε να νιώθει ο φίλος του πιο άνετα στο διαμέρισμα των 200 τετραγωνικών μέτρων, από τη μικρή σουίτα που διατηρούσε ο Κωνσταντίνος στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Θα τον συνοδεύει η σύζυγος του Ειρήνη, ενώ έχουν προσκληθεί και οι δυο γιοι του, Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός.

Πηγή: Newmoney.gr