Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας

0
390

έο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη στην Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευσή της.

Συγκεκριμένα, τα εκλεγέντα μέλη είναι:

Κουμπενάς Γεώργιος / πρόεδρος

Κανακάρης Γεράσιμος / αντιπρόεδρος

Ευσταθίου Ιωάννης / αντιπρόεδρος

Βερναρδάκης Δημοσθένης / γενικός γραμματέας

Γκάζικας Βασίλειος / ταμίας

Μέλη (με αλφαβητική σειρά): Αλμπέρτης Σπυρίδων, Βενετόπουλος Διογένης, Ζολώτας Σπυρίδων, Μαντζαφός Μιχαήλ, Μπέκος Δημήτριος, Πολυχρονόπουλος Ιωάννης, Παππούς Νικόλαος.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, τα μέλη της Ένωσης ενημερώθηκαν επί των πεπραγμένων του 2020. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για την οικονομική διαχείριση 2020, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2021 κα εξελέγη τριμελής εξελεγκτική επιτροπή για τον έλεγχο διαχειρίσεως 2021.

Ο νέος πρόεδρος της Ενώσεως, Γεώργιος Κουμπενάς, στην ομιλία του στα μέλη του Δ.Σ. δήλωσε «βέβαιος ότι, με την εμπειρία που έχουμε στα ποικίλα θέματα που αφορούν τον κλάδο αυτόν του θαλάσσιου τουρισμού, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, σύμφωνα με τα προγράμματα δράσης, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων, αλλά και των διαχειριστριών εταιρειών, σύμφωνα πάντα με τις εξελίξεις της εποχής, την τεχνολογική ανάπτυξη και αυτά που επιβάλλει η ελεύθερη αγορά στον διεθνή στίβο».

Όπως επισήμανε, στη σύνθεση των μελών της ΕΕΚΦΝ περιλαμβάνονται εκπρόσωποι από όλους τους χώρους δραστηριότητας, που συμβάλλουν στη λειτουργία του πολυδιάστατου κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού – την κρουαζιέρα. Το γεγονός αυτό,  όπως είπε, συνδράμει τα μέγιστα στη λειτουργία του όλου μηχανισμού που ξεκινάει από τις διαχειρίστριες εταιρείες και επεκτείνεται στην λειτουργία των πλοίων, την εξυπηρέτησή τους, καθώς και των εκατομμυρίων επιβατών – τουριστών που μεταφέρονται με αυτά, στους 50 προορισμούς – λιμένες της χώρας.

«Σήμερα, που ζούμε δύσκολες καταστάσεις, εξαιτίας της πανδημίας, η λήψη νέων επιπρόσθετων μέτρων στον τομέα δραστηριότητάς μας είναι επιβεβλημένη, για να είναι ασφαλής η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη χώρα μας. Με μεγάλη ικανοποίηση, διαπιστώνεται η συνεχιζόμενη εγγραφή νέων μελών. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι βοηθά σε μία στενότερη συνεργασία με όλους τους φορείς που ασχολούνται με το αντικείμενο, προκειμένου για την επίτευξη των κοινών μας στόχων» ανέφερε ο κ. Κουμπενάς.

Σύντομα, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει επείγοντα θέματα που αφορούν την ετοιμότητα των λιμένων, καθώς και των μέτρων που, σύμφωνα με την ΕΕΚΦΝ, πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν προς υλοποίηση. «Η προσπάθειά μας, για τη θέσπιση καθεστώτος προσέλκυσης των πλοίων θα είναι πάντα στις προτεραιότητες, προκειμένου να επιστρέψουν στο Εθνικό Νηολόγιο» είπε καταληκτικά ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας

 

Πηγη: naftemporiki