Κ. Μουσουρούλης: Η ναυτιλία είναι τομέας εθνικής υπεροχής

0
368

«Ο μύλος της οικονομικής ζωής της χώρας μας γυρίζει με αλμυρό νερό» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης, υπογραμμίζοντας ότι «η ναυτιλία είναι ένας τομέας εθνικής υπεροχής».

«Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε μέσα από την ανάπτυξη των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων να δημιουργήσουμε απασχόληση και ανάπτυξη που είναι βασικός στόχος των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να αναδείξουμε και να κυριαρχήσουμε σε τομείς που θεωρούνται ότι έχουν ολοκληρώσει τις δραστηριότητες στην Ευρώπη, όπως η ναυπηγική παραγωγή και η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα», δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος συμμετείχε στην άτυπη υπουργική συνάντηση των ομολόγων του της ΕΕ, που έγινε στην Κύπρο, με θέμα την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική (ΟΘΠ).

Αναφορικά με την Διακήρυξη της Λεμεσού, την οποία υιοθέτησε η συνάντηση και θα ανακοινώσουν το απόγευμα από κοινού ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο κ. Μουσουρούλης ανέφερε ότι το πιο σημαντικό είναι η επανεκκίνηση της ΟΘΠ στην Κύπρο, στο νοτιανατολικό άκρο της Ευρώπης.

«Βάζουμε τις βάσεις για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη θαλάσσια οικονομία όσο γίνεται καλύτερα, μέσα από δράσεις στον ναυτιλιακό τομέα και στη νησιωτική πολιτική», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι δύο αυτοί πυλώνες ειδικά για χώρες, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, είναι οι πιο ουσιαστικοί για να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξεπεράσουμε τα σημερινά προβλήματα των οικονομιών μας».

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ