Κοκαΐνη 121 κιλών βρέθηκε σε πλοίο της Danaos στο Περού

0
620

Την ανακάλυψη δεμάτων, συνολικού βάρους 121 κιλών, με κοκαΐνη σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας πραγματοποίησαν οι αρχές του Περού.

 

Πρόκειται, σύμφωνα με την Tradewinds, για το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dimitris C (χωρητικότητας 3.400-teu και κατασκευής 2001) το οποίο ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Shipping, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Κούστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Περού, το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Ilo στο νότιο Περού στις 13 Σεπτεμβρίου προερχόμενο από το Iquique της Χιλής. Τελικός του προορισμός ήταν ο Ισημερινός και συγκεκριμένο το Guayaquil.

Συγκεκριμένα και ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο containership από τις τοπικές αρχές εντοπίστηκαν τρεις τσάντες οι οποίες περιείχαν 121 κιλά κοκαΐνης. Η αστυνομία περισυνέλεξε πέρα από τα ναρκωτικά και 16.243 δολάρια.

Το Dimitris C έπλεε με πλήρωμα 23 ατόμων εκ των οποίων 16 Ουκρανοί, 3 Ρώσοι και 4 από την Τανζανία.

Περισσότερες λεπτομέρειες από την υπόθεση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Danaos Shipping.

Έπειτα από επικοινωνία που είχε το mononews.gr με την Danaos Shipping, η εταιρεία ανέφερε πως θα απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα μέσω δελτίου τύπου.

 

http://www.mononews.gr/news-epixeiriseis-nautilia-kokaini-121-kilon-se-plio-ellinikon-simferonton/197919