Η Hyundai Heavy ξεκίνησε να κατασκευάζει το μεγαλύτερο containership παγκοσμίως

0
625

china_shipping_container_lines_nautilia_Η εταιρεία Hyundai Heavy Industries (HHI) δήλωσε ότι έχει αρχίσει την κατασκευή του πρώτου από τα πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 19.000 TEU για την China Shipping Container Lines (Χονγκ Κονγκ).

Η HHI εξηγεί ότι ο πλοιοκτήτης αναβάθμισε την αρχική εντολή για πέντε πλοία χωρητικότητας 18.400 TEU σε πλοία ικανά να μεταφέρουν 600 περισσότερα εμπορευματοκιβώτια, και έτσι αυτά τα νέα πλοία θα είναι τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κατασκευάστηκαν ποτέ, ισχυρίζονται.

Τα νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα διαθέτουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενες κύριες μηχανές ισχύος 77.200 bhp, που θα μεγιστοποιήσουν την αποδοτικότητα των καυσίμων και θα μειώσουν τον θορύβου, τις δονήσεις και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μέσω ενός αυτόματου συστήματος ελέγχου της κατανάλωσης καυσίμου για να προσαρμόζεται η ταχύτητα πλεύσης στις συνθήκες της θάλασσας .

Επίσης θα διαθέτουν δύο συστήματα επεξεργασίας θαλασσινού νερού EcoBallast, που μπορούν να επεξεργάζονται 3.000 κ.μ. θαλασσινού νερού ανά ώρα, φιλτράροντας και αποστειρώνοντας βακτήρια και πλαγκτόν μεγαλύτερα από 50 μ.μ. μέσω υπεριωδών ακτίνων.

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με μήκος 400 μέτρα, 58,6 μέτρα πλάτος και 30,5 μέτρα βάθος, έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2014. Τα υπόλοιπα τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πλακόστρωτο σχεδιάζεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015.

Η Hyundai Heavy προσθέτει ότι έχει στο ενεργητικό της 102 πλοία από τα 372 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εξαιρετικά μεγάλης χωρητικότητας που έχουν παραγγελθεί μέχρι στιγμής φέτος.

hyundai_heavy_kataskeuazei-to_megalutero_containership_nautilia_