Δυνάμεις του τουρκικού στρατού αποσύρονται από τον Έβρο για να ενισχύσουν το μέτωπο στη Συρία!

0
433

Εκτός ελέγχου κινδυνεύει να βρεθεί η σύγκρουση μεταξύ του συριακού και του τουρκικού στρατού στη βορειοδυτική Συρία με τον Ερντογάν να στέλνει τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, δύναμη τεθωρακισμένων ώστε να εξασφαλίσει την συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Ο τουρκικός στρατός εγκαταλείπει τις θέσεις του στις πιο “ασφαλείς” περιοχές και κινείται προς τα δυτικά σύνορα της χώρας με σκοπό να σταματήσει την επέλαση των Συρο-ρωσικών δυνάμεων.

Μία από τις περιοχές που “εγκαταλείπονται” από τις τουρκικές δυνάμεις είναι και ο Έβρος.

ο Ερντογάν ετοιμάζει τη μεγάλη αντεπίθεση του στη Συρία συγκεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις του τουρκικού στρατού στα σύνορα. Συγκεκριμένα, μεταφέρονται επιπλέον τέσσερα οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη αυξάνοντας την κινητικότητα.

Από τη μια, η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της με αυτό τον τρόπο, από την άλλη, ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς λαμβάνει προειδοποιήσεις από τη Μόσχα.

Η Hurriyet, αναφέροντας μια έκθεση του ΟΗΕ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, η Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ με 15.000 άνδρες και η Χουράς Αλ Ντιν με 5.000 άνδρες και οι δύο παρακλάδια της Αλ Κάιντα.

«Είναι απειλή και σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρεται.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία ναυπηγεί τέσσερις κορβέτες για το Πακιστάν.