Βόλτα στο Αιγαίο από τουρκική φρεγάτα

0
376

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Τήνου πλέει το απόγευμα η τουρκική φρεγάτα“Gokova” , η οποία παρακολουθείται από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης.

Η φρεγάτα “Gokova” από το πρωί της Τετάρτης έχει περιπλεύσει σχεδόν το μισό Αιγαίο ξεκινώντας το πρωί από την περιοχή μεταξύ της νήσου Kάσου και της Κρήτης.

Στη συνέχεια το “Gokova” κινήθηκε βόρεια της Κρήτης με δυτική πορεία, πέρασε ανάμεσα στη Φολέγανδρο και στη Μήλο, συνέχισε την πορεία της προς Τήνο και Μύκονο όπου έπλεε περίπου στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Τουρκική Φ/Γ «GOKOVA» προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο, κινούμενη αρχικά μεταξύ Ν. Κάσου και Ν. Κρήτης και στη συνέχεια βόρεια Κρήτης σε Διεθνή Ύδατα, εισήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (14:15) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.

Στη συνέχεια με βόρεια πορεία κινήθηκε μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Αντίπαρου και εξήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (18:49) μεταξύ Ν. Τήνου και Ν. Μυκόνου με βορειοανατολική πορεία.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

Η κίνηση της Άγκυρας  να αποστείλει ένα πολεμικό πλοίο πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές των νησιών του Αιγαίου σε μια περίοδο που θεωρείται η καρδιά της τουριστικής περιόδου, δημιουργεί τουλάχιστον προβληματισμό στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

Με τον προκλητικό διάπλου του Αιγαίου, οι Τούρκοι παραβιάζουν το μορατόριουμ για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγη: http://www.nooz.gr/greece/volta-sto-aigaio-ekane-tourkiki-fregata