ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗ Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

0
428

Παγωμένος είναι ο ιστιοπλοϊκός κόσμος για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα του Τάσου Μπουντούρη χθες το βράδυ στον Άλιμο. Από την πρώτη στιγμή η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία βρέθηκε στο  πλευρό του στο Γενικό Κρατικό. Κι επειδή το νοσοκομείο δεν διέθετε κρεβάτι στην εντατική μονάδα, με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ Απόστολου Παπαθανασίου κι αφού συμφώνησαν και τα δύο παιδιά του ο Θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας μεταφέρθηκε στο Μετροπόλιταν με έξοδα της Ομοσπονδίας.

Από νωρίς το πρωί η ΕΙΟ ενημέρωσε σχετικά τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο (ο Τάσος είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας) και τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο Μπουντούρης να μεταφερθεί σε εντατική μονάδα δημόσιου νοσοκομείου. Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου για την μεταφορά του Τάσου, πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη των ιατρών.

Σήμερα στις 22-1-20

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας νοσηλεύεται ο Τάσος Μπουντούρης.

Η διακομιδή του Θρύλου της ελληνικής ιστιοπλοΐας από το Μετροπόλιταν στο Γ.Ν.Α. έγινε σήμερα το μεσημέρι και μετά από συντονισμένες ενέργειες της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, η οποία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του Μπουντούρη με το μέλος της διοίκησης και επιστήθιο φίλο του Απόστολο Παπαθανασίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί στο ιδιωτικό νοσοκομείο ήταν ο προπονητής της κολύμβησης Νίκος Γέμελος, στο αυτοκίνητο του οποίου έπεσε με τη μηχανή του ο Τάσος Μπουντούρης.

Στο Μετροπόλιταν βρέθηκαν ακόμη Ολυμπιονίκες, αθλητές και παράγοντες από τον χώρο της ιστιοπλοΐας και πλήθος κόσμου που είχε αγωνία για την εξέλιξη της υγείας του σπουδαίου Ελληνα ιστιοπλόου.