Προσφορά της Saos Ferries στο ακριτικό Καστελλόριζο

0
526

Δωρεάν θα μεταφέρονται όλον τον χρόνο όλοι οι ακρίτες κάτοικοι κι επισκέπτες του Καστελλόριζου, αλλά και τα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητά τους, αποφάσισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Σαμοθράκης (Saos Ferries) 

Σε ανακοίνωσή της, η «ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΑΦΝΙΩΤΙΣΣΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ενημερώνει ότι συμμετείχε στον δημόσιο διαγωνισμό για την εκτέλεση της ακτοπλοϊκής γραμμής Ρόδου-Καστελλόριζου και Ρόδου-Σύμης-Χάλκης-Τήλου-Νισύρου-Κω, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΣΤΑΥΡΟΣ».

Όπως σημειώνει, «ως μοναδικοί συμμετέχοντες και με πλήρη φάκελο, η κατακύρωση του διαγωνισμού σε μας διαφαίνεται βέβαιη.

Ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι την ανάθεση αυτή λιγότερο ως εμπορική δραστηριότητα και πρωτίστως ως υψηλή κοινωνική αποστολή, λάβαμε τις εξής αποφάσεις σχετικά με τη γραμμή Ρόδου-Καστελλόριζου:

Α) Για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2020, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες του πλοίου μας, είτε είναι κάτοικοι του Καστελόριζου, είτε επισκέπτες, είτε ημεδαποί είτε αλλοδαποί, θα μεταφέρονται εντελώς δωρεάν.

Β) Για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα προσφέρεται η ίδια δωρεάν μεταφορά και για τα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα.

Γ) Τα εκτελούμενα δρομολόγια θα προγραμματισθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το πλοίο μας κατά την ημέρα κατάπλου του στο Καστελλόριζο να διανυκτερεύει εκεί και να αποπλέει την επόμενη ημέρα προς επιστροφή στη Ρόδο.

Με τις παροχές μας αυτές ευελπιστούμε να ενισχυθεί το αίσθημα προστασίας, καθώς και η τουριστική κίνηση της ελληνικής αυτής εσχατιάς, εν μέσω του ασφυκτικού κλίματος ανασφάλειας, το οποίο προκαλούν οι γείτονές μας.

Διακατεχόμενοι από αίσθημα πατριωτικής ευθύνης, δηλώνουμε την ισχυρή μας βούληση να συνεισφέρουμε στην αρωγή και ανακούφιση των ακριτών μας και να είμαστε δίπλα τους, κάθε μέρα, στον ίδιο τον τόπο τους.

Την απόφασή μας αυτή γνωστοποιήσαμε ήδη στη δημοτική αρχή του Καστελλόριζου, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη» αναφέρει η «ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΑΦΝΙΩΤΙΣΣΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».