Ο 75χρονος που αποτελεί την επιτομή του στυλ στο Λονδίνο

0
424

Οι gentlemen με πραγματικά μοναδικό στυλ είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν, αλλά ο καλλιτέχνης George Skeggs σίγουρα ξεχωρίζει από το πλήθος.

Αν υπάρχει ένας άντρας σήμερα που αποτελεί την επιτομή του στυλ της περιοχής Soho του Λονδίνου, αυτός είναι ο George Skeggs, ο οποίος έφτασε πριν από 60 χρόνια και συχνάζει καθημερινά την περιοχή.

Αυτοπροσδιοριζόμενος ως ξένος, ο 75χρονος έφτασε στην περιοχή στην ηλικία των 15 ετών και είναι μέρος της από τότε. Σήμερα, οι κάτοικοι τον αποκαλούν “ψυχή του Soho”, λόγω της καθημερινής του παρουσίας στα καφενεία και τα εστιατόρια των οδών Old Compton και Frith.

Ο George Skeggs είναι αναμφισβήτητα ένας από τους τελευταίους θρύλους του Λονδίνου. Χρειάζεται μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι είναι το είδος του gentleman που όλοι γνωρίζουν ή θέλουν να μάθουν. Το σκανδαλιάρικο χαμόγελο και η κακή αίσθηση του χιούμορ του είναι τα φτερά στο (πιθανώς bespoke) καπέλο του, ενώ ο συνδυασμός της πολύχρωμης προσωπικότητας και του εντυπωσιακού στυλ του δάνδη, προσελκύει τους ανθρώπους με έναν τρόπο που κανείς δεν είχε καταφέρει πιο πριν. Οι άνθρωποι σταματούν για να τραβήξουν μια φωτογραφία του, να τον χαιρετήσουν και να θαυμάσουν την εμφάνιση του – ή και τα τρία.

Ο ίδιος δηλώνει: “Δεν ακολουθώ τις τάσεις. Όλα έχουν να κάνουν με την λεπτομέρεια, οτιδήποτε στις τέχνες – συγγραφή, ζωγραφική – είναι σχετικά με την επεξεργασία. Το τολμηρό γούστο και το προκλητικό του tailoring είναι κάτι που έχει δεχτεί κριτικής ωστόσο ο ίδιος λέει: “Υπάρχουν πάντα πιθανότητες οι άνθρωποι να σε “πυροβολήσουν”. Εμένα με πυροβολούν όλη μου την ζωή, αλλά δεν με νοιάζει.” Μπορεί να είναι 75 ετών, αλλά είναι γεγονός ότι έχει περισσότερο στυλ στο μικρό του δαχτυλάκι από την πλειοψηφία των ανδρών που έχουν την μισή του ηλικία.

https://www.instagram.com/p/BuB6O3DHT-b/?utm_source=ig_embed

“Τα πάω καλά για την ηλικία μου – δεν πρόκειται να καθίσω σε εσωτερικούς χώρους και να ‘φυτρώσω’. Όταν ήμουν νεότερος, ο λαμπτήρας μου έκαιγε όλη μέρα και συνεχίζε. Μεγαλώνοντας, γινόταν φωτεινότερος. Κάποιοι άνθρωποι ωστόσο δεν βιδώνουν ποτέ την λάμπα τους ή δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να το κάνουν.” Ο George είναι ο πρώτος που παραδέχεται ότι το στυλ του αντηχεί στην τέχνη του. Tου αρέσει να πηγαίνει εκεί όπου δεν πηγαίνουν άλλοι και απολαμβάνει να προσθέτει ένα στοιχείο έκπληξης σε ότι κάνει.

Απλά μοναδικός…