Αναφερόμενος στις δυσάρεστες εξελίξεις που τεκταίνονται πλέον σε ακραίο επίπεδο στη Χώρα μας τη τελευταία περίοδο, έχω την άποψη ότι ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να απορεί για τους λόγους που καταλήξαμεστις σημερινές προσπάθειες «διάσωσης» ενός ασθενή σε κώμα όπως είναι πλέον η Πατρίδα μας και για τους οποίους παρακάτω παραθέτω μία σύντομη ανάλυση:
1. Η πολυσυζητημένη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικότελικά δρομολογήθηκε κατόπιν
πιέσεων και απαίτησης των υποτιθεμένων σωτήρων μας (βλέπε Τρόικα). Δεν μπορούσε να είχε ήδη γίνει από το 1981 και μετά όταν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε αυτή τη δύσμοιρη χώρα για περισσότερα από 20 χρόνια; Γιατί δεν το έπραξε; Για έναν ευνόητο λόγο:
Η κοινωνική πολιτική που εφήρμοσε το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της πολυετούς διακυβέρνησης της Χώρας ήταν σε λάθος κατεύθυνση. Σκόρπισε όλα τα πακέτα της τότε ΕΟΚ και σημερινής Ε.Ε. στους αφισοκολλητές, στα υποτιθέμενα «περήφανα» γηρατειά και στα πολυσυζητημένα λαμόγια. Δυστυχώς, ήταν φανερό ότι αυτή η κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος θα οδηγούσε κάποτε με μαθηματική ακρίβεια στη περίοδο της αντίστροφης μέτρησης για την οικονομία μας. Δεν μπορούσαν οι τότε κυβερνώντες με όλα τα οικονομικά πακέτα που λάβαμε σαν χώρα να φτιάξουν ένα ασφαλιστικό σύστημα παρόμοιο με αυτό που διαπραγματεύονται τη τελευταία περίοδο αλλά πιο δίκαιο και εν τέλει σε πιο ήπια μορφή; Τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχουν χιλιάδες παράνομοι συνταξιούχοι; Τώρα και μετά τη καταστροφή ξυπνήσαμε για όλα τα χρόνια προβλήματα και συζητάμε γι’ αυτά σήμερα; Οι ίδιοι που κυβερνούσαν τότε επί τόσα χρόνια κυβερνούν και σήμερα, πως είναι δυνατό να μην τα είχαν αντιληφθεί;Όλες οι κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες από το 1981 μέχρι σήμερα.
Όλη αυτή η κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος έγινε χωρίς πρόγραμμα και σήμερα τη πληρώνει ο Ελληνικός Λαός. Όλα τα πακέτα δισεκατομμυρίων της ΕΟΚ έπρεπε να είχαν μεριμνήσει να επενδυθούν στοχευμένα σε έργα υποδομών, μηχανογράφηση του Δημοσίου τομέα, κλπ. και τελικά έχω την άποψη ότι ένας αριθμός 250.000 – 300.000 δημοσίων υπαλλήλων είναι απαραίτητος και όχι ένας διογκωμένος αριθμός1.000.000 με σκοπό την αύξηση και συντήρηση των πελατών των πολιτικών κομμάτων. Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα μία Ευρωπαϊκή χώρα είναι χειρότερη από αυτή στο Μπαγκλαντές. Η απρογραμμάτιστη κατασπατάληση χρήματος δημιούργησε και ανέπτυξε επιπλέον στη χώρα μας τη τεμπελιά. Επίσης, έπρεπε να υπάρχει διαρκής έλεγχος στις επιχειρήσεις που δανειοδοτήθηκαν, επιδοτήθηκαν ώστε να μην παίρνουν τα χρήματα και να εξαφανίζονται αντί να τα επενδύουν στην ανάπτυξη τους. Αλλά, όλοι γνωρίζουμε τους λόγους που δεν υπήρχε έλεγχος. Τα σκουπίδια, οι χωματερές αποτελούν μόνιμο πρόβλημα γιατί δεν υπήρξε πολιτική βούληση για δημιουργία εργοστασίων διαχείρισης αποβλήτων με αποτέλεσμα οι δρόμοι να γεμίζουν απορρίμματα (Σχιστό, Σχιστό Κορυδαλλού, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος ή Καλκούτα της Ελλάδας, κλπ). Πληρώνω € 1.200,00 ανά μήνα για δημοτικά τέλη όπου στη δική μου κατηγορία υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις στη περιοχή Ασπροπύργου.Απευθύνω πρόσκληση να έρθουν οι αρμόδιοι να δουν την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδόστρωμα και τον όγκο των σκουπιδιών στη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Ελλάδας. Που πηγαίνουν τόσα χρήματα; Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα δεν είχε πολιτικούς ηγέτες. Σε άλλες χώρες υπουργοί παραιτούνται γιατί δήλωσαν ψευδή στοιχεία στη τροχαία και αλλού κάνουν χαρακίρι. Εδώ δεν υπάρχει ευθιξία.
2. Η Αριστερά έχει διασπασθεί επί πολλά έτη και δεν έχει τα ποσοστά ψήφων που τους αναλογεί διότι ο πολιτικός λόγος της θα πρέπει να είναι ηπιότερος χωρίς συνδικαλιστικές παρεκτροπές. Εάν όλα τα Αριστερά κόμματα που υπάρχουν στη σημερινή Βουλή ήταν ενωμένα με τα σημερινά ποσοστά ψήφων σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Άρα λοιπόν το θέμα είναι κυρίως ότι δεν είναι σε θέση να κυβερνήσουν λόγω διάσπασης σε τρία κομμάτια και ομιλούν εκ του ασφαλούς για να αυξάνουν τα ποσοστά τους. Γιατί η Αριστερά απέλυσε όλους τους εργαζομένους από την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και κατέθεσε αίτηση πτώχευσης (άρθρο 99) όπως διαβάζουμε, αφού υποτίθεται ότι προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων;
3. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθώ περαιτέρω για τη ζημιά που έχουν προκαλέσει τα συνδικάτα από το 1981 και μετά.
4. Υπάρχουν Έλληνες κροίσοι με τους οποίους οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν επεδίωξαν να έρθουν σε επαφή ώστε να επενδύσουν στη Πατρίδα τους καθαρά και όμορφα με δικά τους κεφάλαια και να εκμεταλλευθούν τον ορυκτό πλούτο και δημόσια περιουσία της χώρας και όχι να ξεπουληθούν στους Γερμανούς, στους τάρανδους (Βόρειους Ευρωπαίους)και ξένες τράπεζες. Επίσης, τα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας είναι μοναδικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι αυτά θα μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν Έλληνες όπως το μεγάλο έργο στη Πύλο Μεσσηνίας (COSTANAVARINO) που δεν υπάρχει παρόμοιο στον κόσμο. Μήπως τελικά οι κυβερνήτες είναι καθοδηγούμενοι γι΄αυτό που συνέβη στη χώρα μας;
5. Μήπως η κυβέρνηση μας έπρεπε να επιτεθεί και όχι να κρατά αμυντική στάση; Διότι σε περίοδο πολέμου είναι η ορθή στρατηγική επιλογή «επίθεση ίσον άμυνα». Άρα μήπως η Γερμανία επιτίθεται για να αμυνθεί τελικά; Μήπως σε αυτή τη περίπτωση η κυβέρνηση μας βλέπει τυρί και αλλά δεν βλέπει τη φάκα και έχουμε εγκλωβισθεί σαν τα ποντίκια; Η γνώμη μου είναι ότι μπορούσε να γίνει ένας εκβιασμός πτώχευσης προς την Ευρωζώνη και προς την τρόικα για να διαπιστώσουμε τις αντιδράσεις τους διότι αυτό που ακούμε συνεχώς είναι ότι δεν συμφέρει τους Ευρωπαίους να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.
«ΚΟΛΠΟ ΗΤΑΝΕ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ» – (ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ)