Μία γειτονιά της Αθήνας ανάμεσα στις 10 καλύτερες της Ευρώπης

0
228

Αναγνώστες του Guardian επέλεξαν τις αγαπημένες γειτονιές τους σε πόλεις της Ευρώπης και η βρετανική εφημερίδα δημοσίευσε τις επιλογές τους υπό τον τίτλο: «Δέκα από τις καλύτερες γειτονιές της Ευρώπης: Οι συμβουλές των αναγνωστών». 

Μία από τις γειτονιές αυτές είναι και η Νέα Σμύρνη, που φαίνεται πως έχει εντυπωσιάσει τους αναγνώστες του βρετανικού μέσου. 

«Ανάμεσα στο κέντρο της Αθήνας και της θάλασσας βρίσκεται η καταπράσινη γειτονιά της Νέας Σμύρνης (με τραμ από το Σύνταγμα στην Αγία Φωτεινή ή 25 λεπτά χαλαρό περπάτημα)» γράφει το δημοσίευμα. Οι πλατείες της έχουν μία ενδιαφέρουσα ιστορία: Η γειτονιά πήρε το όνομά της από την ελληνική πόλη Σμύρνη, από όπου έφτασαν οι πρόσφυγες στην περιοχή.

«Η πλατεία Νέας Σμύρνης, χωρίς αυτοκίνητα, βρίσκεται στην καρδιά της γειτονιάς και είναι καταπληκτική με συντριβάνια, καταστήματα, εστιατόρια, μοντέρνα καφέ και μπαρ που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες, τις τάσεις και τις τσέπες. Με μια πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι μια πραγματική ανακάλυψη όχι ένα τυπικό τουριστικό σημείο. Πέρα από την πλατεία και θα ανακαλύψετε το Άλσος, μια μεγάλη πράσινη όαση με πεύκα, κυπαρίσσια, κουκουναριές, μέρος ιδανικό για περίπατο. Έχει, επίσης, διαδρομή για τζόκινγκ, υπαίθριο γυμναστήριο και καφέ» σημειώνει.

Συγκεκριμένα, στη λίστα με 10 γειτονιές που περιλαμβάνει ο Guardian βρίσκονται οι παρακάτω περιοχές:

  1. Nowa Huta, Κρακοβία
  2. Śródmieście, Βρότσλαβ
  3. Wilhelminapark, Ουτρέχτη
  4. Vallecas, Μαδρίτη
  5. Moabit, Βερολίνο
  6. Le Panier, Μασσαλία
  7. Howth, Δουβλίνο
  8. Döbling, Βιέννη
  9. Józsefváros, Βουδαπέστη
  10. Νέα Σμύρνη, Αθήνα 

Πηγή: neasmyrniofficial