«Κύμα» από νέα προγράμματα για ελληνικά ταξίδια κρουαζιέρας

0
543

Ανοίγουν τα πλάνα τους για Ελλάδα οι εταιρείες κρουαζιέρας. Ο σχεδιασμός των προηγούμενων μηνών φέρνει, όπως δείχνουν τα πράγματα, απτά αποτελέσματα αφού τις τελευταίες δύο ημέρες τρεις μεγάλες εταιρείες, MSC, TUI και AIDA, ανακοίνωσαν συγκεκριμένα προγράμματα, ενώ είχαν προηγηθεί η Royal Caribbean, η Norwegian, η Celestyal, η Celebrity, αλλά και η Silversea Cruises. Ειδικότερα, οι γερμανικές εταιρείες TUI και AIDA Cruises, που είναι θυγατρική του μεγαλύτερου ομίλου κρουαζιέρας στον κόσμο, της Carnival, ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν κρουαζιέρες από 13 και 23 Μαΐου 2021 αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η TUI «σαλπάρει» για τα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5 από την Κρήτη, με σταθμούς Ρόδο, Πειραιά, Χανιά, Κέρκυρα και Κατάκολο. Για την επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο είναι απαραίτητα δύο αρνητικά τεστ και η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF).

Από την πλευρά της η AIDA Cruises ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει νέες κρουαζιέρες στην Ελλάδα από τις 23 Μαΐου 2021. Οι επταήμερες κρουαζιέρες θα αναχωρούν από την Κέρκυρα με προορισμούς το Κατάκολο, τον Πειραιά, την Κρήτη και τη Ρόδο. Οι κρατήσεις ξεκινούν στις 20 Απριλίου 2021, με ημερομηνίες μεταξύ 23 Μαΐου και 24 Οκτωβρίου 2021. Οι ελληνικές κρουαζιέρες μπορούν επίσης να κλειστούν ως ταξίδια 14 ημερών. Όλες οι κρουαζιέρες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας της AIDA, καθώς και με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Τα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν ένα υποχρεωτικό τεστ PCR πριν από το ταξίδι, καθώς και τακτικούς ελέγχους υγείας, κοινωνικά πρωτόκολλα απόστασης και υγιεινής, ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων της δυνατότητας τεστ επί του σκάφους και άλλων μέτρων.

Η MSC Cruises θα έχει τρία πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο για την επερχόμενη θερινή περίοδο, προσφέροντας μια σειρά από διαφορετικά δρομολόγια με λιμάνια επιβίβασης στην Ιταλία από την Τεργέστη, τη Βενετία και το Μπάρι, καθώς και τον Πειραιά για την Αθήνα στην Ελλάδα, προσεγγίζοντας μερικά από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά, το Κότορ στο Μαυροβούνιο, καθώς και τα λιμάνια του Ντουμπρόβνικ και του Σπλιτ στην Κροατία. Το MSC Orchestra θα αναχωρεί από τις 5 Ιουνίου, προσφέροντας στους επισκέπτες επιβίβαση στα ιταλικά λιμάνια της Βενετίας τα Σάββατα, του Μπάρι τις Κυριακές και στη συνέχεια θα προσεγγίζει την Κέρκυρα, τη Μύκονο και το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία. Το MSC Splendida θα αναχωρεί από τις 12 Ιουνίου με επιβίβαση στην Τεργέστη της Ιταλίας τα Σάββατα και στο Μπάρι την Τρίτη, προσεγγίζοντας το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, την Κέρκυρα στην Ελλάδα και το Κότορ στο Μαυροβούνιο. Ολοκληρώνοντας την παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, το MSC Magnifica θα αναχωρεί από τις 20 Ιουνίου με επιβίβαση στα ιταλικά λιμάνια της Βενετίας τις Κυριακές, στο Μπάρι τις Δευτέρες και στον Πειραιά για την Αθήνα την Τετάρτη, και στη συνέχεια θα προσεγγίζει τη Μύκονο και το Σπλιτ της Κροατίας.

Την ίδια στιγμή η Silversea Cruises άνοιξε τις πωλήσεις της για νέα ταξίδια με το κρουαζιερόπλοιο «Silver Moon» που διαθέτει 300 σουίτες, αναχωρώντας από την Ελλάδα από τις 18 Ιουνίου 2021. Η πολυτελής γραμμή κρουαζιέρας θα διαθέτει για τους πελάτες της εννέα κυκλικά ταξίδια, διάρκειας 10 ημερών το καθένα, από το λιμάνι του Πειραιά προς προορισμούς όπως είναι η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Μύκονος, η Κρήτη, καθώς και το Ισραήλ αλλά και η Κύπρος.

Η Celestyal Cruises που εδρεύει στην Ελλάδα επίσης ανακοίνωσε κρουαζιέρες με δύο πλοία. Η επανέναρξη της λειτουργίας της γίνεται στις 29 Μαΐου με το Celestyal Crystal, ενώ θα ακολουθήσει από τις 28 Ιουνίου το Celestyal Olympia. Πιο συγκεκριμένα, το Celestyal Olympia θα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, τη Ρόδο και τη Λεμεσό στην Κύπρο. Για όσους επιβιβάζονται και αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την Αθήνα. Επίσης το Celestyal Crystal θα επισκέπτεται το Κουσάντασι, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, το Λαύριο, τη Μύκονο, τη Μήλο και την Κρήτη, ενώ θα προσφέρει και μικρότερης διάρκειας κρουαζιέρες (τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων).

Η Norwegian Cruise Line ανακοίνωσε κρουαζιέρες από 25 Ιουλίου 2021 από το λιμάνι του Πειραιά με ενδιάμεσους προορισμούς σε Ηράκλειο, Ρόδο, Μύκονο, Κατάκολο, Κέρκυρα, Σαντορίνη.

Και από Κύπρο

Τέλος, η Royal Caribbean International, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, από τις 10 Ιουλίου με το Jewel of the Seas θα ξεκινά από Κύπρο και θα ταξιδεύει προς Αθήνα, Ρόδο, Κρήτη, Μύκονο και Σαντορίνη. Οι κρουαζιέρες θα πραγματοποιούνται με εμβολιασμένο πλήρωμα και -αυτή τη στιγμή- θα είναι διαθέσιμες σε ενήλικες επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19 και εκείνων κάτω των 18 ετών με αρνητικά αποτελέσματα test. Αυτά τα τρέχοντα μέτρα υγείας και ασφάλειας, όπως και άλλα, μπορεί να αναθεωρηθούν καθώς αξιολογούνται σε συνεχή βάση. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την ασφαλή και σταδιακή επιστροφή μας στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε πόσο ανυπόμονοι είναι οι καλεσμένοι μας να απολαύσουν μια απόδραση αυτό το καλοκαίρι, και αυτές οι κρουαζιέρες, που περιλαμβάνουν ένα μίγμα φανταστικών προορισμών και must-visit νησιά, αποτελούν την τέλεια απόδραση» δήλωσε ο Michael Bayley, πρόεδρος και CEO, Royal Caribbean International.

Επίσης η θυγατρική της Royal, η Celebrity Cruises, ανακοίνωσε το πρώτο της παγκόσμιο ντεμπούτο στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, με το πολυαναμενόμενο Celebrity Apex, από τις 19 Ιουνίου 2021. Κατά τη διάρκεια της πολυτελούς κυκλικής κρουαζιέρας επτά διανυκτερεύσεων έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, το Celebrity Apex θα αναχωρήσει από τον Πειραιά και θα επισκεφτεί μερικούς από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς της Μεσογείου, όπως η Μύκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη στην Ελλάδα, η Λεμεσός στην Κύπρο και η Χάιφα και η Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ.