Κυρίαρχη στο λιμάνι του Πειραιά η ΤΕΚΑΛ, ανέλαβε και το νέο προβλήτα κρουαζιέρας με προσφορά 103 εκατ. ευρώ

0
535

Μετά τους προβλήτες II και III και τον προβλήτα πετρελαιοειδών ακόμη ένα μεγάλο έργο υποδομών του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ) αναλαμβάνει η ΤΕΚΑΛ.

Ειδικότερα, η κατασκευαστική εταιρεία ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου επέκτασης του επιβατικού λιμένα του ΟΛΠ, σύμφωνα με την οικονομική προσφορά 103 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, έναντι προϋπολογισμού 136,3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τον νέο προβλήτα κρουαζιέρας που είναι μία από τις υποχρεωτικές επενδύσεις του συνολικού επενδυτικού σχεδίου της Cosco Shipping για τον ΟΛΠ.

Το έργο έχει και κοινοτική χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020.

Η επέκταση χωροθετείται δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις κρουαζιέρας όπου δημιουργούνται ενιαίες μεγάλης κλίμακας υποδομές για να αντιμετωπίσουν και να καλύψουν το σύνολο των αυξανόμενων αναγκών και να συντελέσουν στην τουριστική ανάπτυξη και στην ανάδειξη της Ελλάδας ως τουριστικού πόλου και για την κρουαζιέρα.

Τεχνικά στοιχεία

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου συνοψίζονται στα εξής:

-Ο νέος κρηπιδότοιχος έχει μήκος περίπου 1.510,00 μ. και μεταβλητό βάθος από  -19,00 έως -29,50 μ.

-Προβλέπεται η δημιουργία ) θέσεων απολύτως ασφαλούς ελλιμενισμού με μήκος 390,00 μ. και 350,00 μ. αντίστοιχα.

-Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2020 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 32 μήνες.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ Yu Zenggang τόνισε «Προχωράμε στην υλοποίηση μίας σημαντικής επένδυσης όχι μόνο για το λιμάνι του Πειραιά αλλά και για την τοπική και εθνική οικονομία. Το μεγάλο έργο της Νότιας Επέκτασης, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση του Πειραιά ως μεγάλο λιμάνι homeport της Μεσογείου».