Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο και δεύτερος ναυτικός από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

0
481

Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Μαρτίου

Ένας 34χρόνος Ινδονήσιος μέλος του πληρώματος του  «Ελ.Βενιζέλος» που νοσεί από τον κορωνοϊό παρελήφθη χθες το βράδυ από σκάφος του Λιμενικού. Αποβιβάστηκε στη μαρίνα της ΖΕΑΣ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο.

Είναι δεύτερος ναυτικός που έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο αφού πριν τρεις μέρες μεταφέρθηκε ένας 72χρονος Ελβετός.

Το πλοίο συνεχίζει να παραμένει σε αγκυροβόλιο ανοικτά του λιμανιού του Πειραιά. Ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο τι θα γίνει, αν θα δέσει στο λιμάνι  ή θα σηκώσει άγκυρα και θα αποπλεύσει.

Η κατάσταση είναι σοβαρή αφού τα 20 κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο που έγινε σε 28 μέλη του πλοίου τα οποία προφανώς παρουσίαζαν τα συμπτώματα. Χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν δείγματα από τα υπόλοιπα μέλη που ανέρχονται σε 363 και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα.

Οι άνδρες του Λιμενικού που προσεγγίζουν το πλοίο λαμβάνουν όλα τα προστατευτικά μέτρα  φορώντας ειδικές στολές. Το περιστατικό αυτό με το Ε/Γ-Ο/Γ «Ελ.Βενιζέλος» είναι μία «καυτή πατάτα» στα χέρια της κυβέρνησης.  Το πλοίο είχε καταπλεύσει στο Τσεσμέ  της Τουρκίας  και οι αρχές ενημέρωσαν τον πλοίαρχο ότι θα επιτρέψουν την αποβίβαση  μόνο των Τούρκων. Ο πλοίαρχος αρνήθηκε να κατεβεί τους Τούρκους μέλη του πληρώματος. και άλλαξε ρότα για το λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες για για να  λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο στην Ισπανία ενώ μετέφερε και  Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία   στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής  κρουαζιερόπολοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες  δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής.

Στην επίσημη ενημέρωση έγινε λόγος για κρουαζιερόπλοιο και στην Ακτή Μιαούλη ψάχνουν να βρουν αν το επιβατηγό-οχηματαγωγό δηλώθηκε σαν κρουαζιερόπλοιο  και αν ναι για ποιούς λόγους ή έγινε κάποια ασυνεννοησία.

Το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά   από τις  21 Mαρτίου. Εχουν ληφθεί  μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.  Τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται. Από τα  383 μέλη πληρώματος  13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.

πηγη: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ellada/koronoios-sto-nosokomio-ke-defteros-naftikos-apo-to-eleftherios-venizelos/