Θετικό πρόσημο στο κλείσιμο έτους για την Capital Product Partners, ευοιωνες προοπτικές το 2020

0
507

Με κέρδη και αυξημένο μέρισμα έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο του 2019 για την Capital Product Partners συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της εταιρείας, ενώ θετικές είναι προοπτικές για το νέο έτος.

Τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στο τελευταίο τρίμηνο στα 5,8 εκατ. δολάρια και στο σύνολο του έτους στα 24,4 εκατ. δολάρια έναντι ζημιων 7,6 εκατ. δολαρίων το 2018.

“Το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ήταν καθοριστικό για την εταιρεία. Ολοκληρώσαμε μία σημαντική εξαγορά τριών containerships χωρητικότητας 10,000 TEU… Μέσω αυτής της εξαγοράς αυξήσαμε το μέγεθος του στόλου μας κατά περίπου 30%, επεκτείνοντας τον στον ελκυστικό τομέα των containerships Neo-Panamax και διαφοροποιώντας την πελατειακή μας βάση με την προσθήκη της Hapag-Lloyd,” σχολίασε ο CEO Τζέρι Καλογηράτος.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας σημαντικής αναχρηματοδότησης τριών εκ των πλοίων μας, η οποία αναμένεται να μειώσει το χρονοδιάγραμμα απόσβεσης του χρέους και το μέσο σταθμισμένο περιθώριο επιτοκίου που έχουμε σήμερα στο πλαίσιο της πιστωτικής διευκόλυνσης του 2017, ενώ παράλληλα δημιουργήσαμε επιπλέον ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη μας,» συμπλήρωσε.

Την Τρίτη στους λογαριασμούς των μετόχων πιστώθηκε μερισμα 0,35 δολαρίων ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του 2019, αυξημένο κατά 11% σε σύγκριση με του προηγούμενου τριμήνου.

Η ναυτιλιακή έχει σήμερα 13 neo-panamax containers και ένα πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου με μέση ηλικία του στόλου τα 7,8 έτη.

Τον Δεκέμβρη εξαγόρασε έναντι 162,6 εκατ. δολαρίων τα Athos, Aristomenis και Athenian που κατασκευάστηκαν το 2011 στο νοτικορεατικο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries και είναι ναυλωμένα με μακροχρόνιες συμβάσεις στην Hapag-Lloyd μέχρι τον Απρίλιο του 2024.