Ελευθέριος Παρίσης – ARCHIKATT – Μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης!

0
884

Ο  Λευτέρης Παρίσης είναι ο  Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας ARCHIKATT, η οποία δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό χώρο με μεγάλα έργα στην Ελλάδα και στο εξώτερικο.

 

Ποια είναι η ARCHIKATT ;

 

Η ARCHIKATT είναι μια τεχνική κατασκευαστική εταιρεία που εδρεύει στο Κολωνάκι Αττικής. Ήδη από το 1961, χτίζοντας την κατασκευαστική λογική της, συνδυάζει ποιότητα και αισθητική παρέχοντας στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις στα πιο απλά αλλά και στα πιο σύνθετα κατασκευαστικά ζητήματα.

 

Τι έργα αναλαμβάνει η ARCHIKATT;

 

Η ARCHIKATT, κλείνοντας πια 60 χρόνια στον κατασκευαστικό χώρο, αναλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες, έργα μεγάλης κλίμακας, δημόσια έργα και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ανακαινίσεις και αποκαταστάσεις κατοικιών, εργολαβίες προς ιδιώτες και επενδυτές, γραφεία και συνεχίζει την δραστηριότητα της.

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που σας ξεχωρίζουν ως ARCHIKATT;

 

Η ARCHIKATT είναι ένας πρωτοπόρος και καινοτόμος κατασκευαστής, μια ομάδα που συνδυάζει την ποιότητα και την αισθητική. Προτείνουμε σύγχρονες λύσεις για τα πιο απαιτητικά τεχνικά θέματα. Θέλουμε να ακολουθούμε τον σύγχρονο άνθρωπο, συνδέοντας το όραμά του με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, που θα δημιουργούν ένα ευχάριστο και αγαπητό περιβάλλον για εκείνον. Παράλληλα, με τις σύγχρονες λύσεις, για μας είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά του έργου και την εκάστοτε ιστορία του. Δουλεύοντας πάντα με τους αρχιτέκτονές μας, συνεχίζουμε σταθερά να υλοποιούμε έργα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

 

Πως βλέπετε την κατοίκηση και την σύγχρονη οικοδομική πραγματικότητα ως κατασκευαστής;

 

Το βασικό μας μέλημα είναι να δημιουργούμε χώρους που να δημιουργούν με την σειρά τους σχέσεις ζωής. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι εποχές που ζούμε φέρνουν ουσιώδεις εναλλαγές, ουσιώδεις επαφές. Χρειαζόμαστε χώρους να φιλοξενούν τα όνειρά μας και να διευκολύνουν την καθημερινότητα μας, την εργασία μας. Ο χρόνος μας είναι σημαντικός, η ουσιαστική διαβίωση, το παιχνίδι.

 

Τι είναι για εσάς κατασκευαστικά βιώσιμο;

 

Οι νέες τεχνολογίες φέρνουν μαζί τους και νέες απαντήσεις στις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές προκλήσεις. Η σύγχρονη πρόκληση τώρα είναι αυτό που μας ενδιαφέρει. Η χρήση νέων υλικών, το συνταίριασμα με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Ως κατασκευαστές, στοχεύουμε στην αξιοποίηση του χρόνου. Να δημιουργούμε έργα αποτελεσματικά για περισσότερο από μία δεκαπενταετία, όπως συνηθίζεται να γίνεται με τις ανακαινίσεις. Η ARCHIKATT εδώ και χρόνια έχει μπει στον κλάδο της ενέργειας, ώστε να κατασκευάζει οικοδομήματα φιλικά προς το περιβάλλον, στηρίζοντας την αειφόρο ανάπτυξη. Ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας είναι σημαντικό πλεονέκτημα για όποιον αναζητεί κατοίκιση με ενέργεια από το περιβάλλον.

 

Πως θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί την περιβαλλοντική ενέργεια ως πλεονέκτημα;

 

Ο σημερινός άνθρωπος καλείται να σκεφτεί την εξέλιξή του μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του. Έτσι, προκύπτει η αειφορία. Εμείς και οι συνεργάτες μας δραστηριοποιούμαστε στον κατασκευαστικό χώρο, προσθέτοντας νέες τεχνολογίες.

Τα φωτοβολταϊκά είναι μόνο ένα απλό παράδειγμα. Η ενέργεια αφορά το μέλλον.

 

 

 

Πως εξασφαλίζεται η επιτυχία ενός έργου;

 

Βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας μας είναι η παράλληλη συνεργασία με τους συνεργάτες μας και ανθρώπους που εκτιμούμε για την υψηλή αισθητική τους και συνθέτουν την κατασκευαστική λογική μας.

 

Έχετε συνεργαστεί ποτέ με κάποιον πελάτη που να σας ζήτησε κάτι υπερβολικό ή σχεδόν αδύνατο;

 

Κατασκευαστικά, το αδύνατο μπορεί να είναι και η πρόκληση που αναζητούμε σε ένα έργο. Οι πελάτες σήμερα επενδύουν στο μέλλον τους, είναι έξυπνοι, γνωρίζουν τι αναζητούν. Θέλουμε να στηρίζουμε τις επιλογές τους. Συζητώντας με τους συνεργάτες μας, αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε περίπτωση μπορεί να θεωρούνταν υπερβολική.

 

Ποια είναι η αίσθηση σας για την κατάσταση του κορωνοϊού σε σχέση με τον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα;

 

Σίγουρα η κατάσταση μας προβληματίζει. Είμαστε μια εταιρεία τρίτης γενιάς. Βρισκόμενοι στον επαγγελματικό χώρο ήδη από το 1961, γνωρίζουμε πως να αξιοποιούμε μια συνθήκη που χρήζει πλήρως προσοχής αλλά και ζητά ικανούς επαγγελματικούς χειρισμούς. Η εποχή παρουσιάζει μεταβολές που καλούν την ανάδειξη ποιοτικών στοιχείων, τα επικοινωνιακά ζητήματα, την ζεστασιά του χώρου, την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος που ζούμε. Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο την αναγκαιότητα του κατασκευαστικού περιβάλλοντος, την ανάγκη να υλοποιούμε τα οράματα μας, να κάνουμε πραγματικότητα οτιδήποτε θέλουμε να ζούμε, να βλέπουμε, να εκσυγχρονίζουμε το έργο μας μαζί με τις συνθήκες.

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της ARCHIKATT;

 

Η archikatt συνεχίζει να εξελίσσεται σχεδιαστικά και να προτείνει νέα οικιστικά μοντέλα που απαντούν στις ανθρώπινες ανάγκες. Το νέο μας, τα modules. Πρόκειται για μία μονάδα 40, 60 ή 80 τ.μ., ενεργειακές κατοικίες που κατασκευάζουμε εμείς με φέροντα σκελετό, μία μεταλλική κατασκευή. Με αυτή την τεχνική καταφέρνουμε να επιτυγχάνουμε με γρήγορη συναρμολόγηση και τα πιο σύγχρονα υλικά, σταθερότητα κατασκευής, αντισεισμική προστασία και να παρέχουμε απίστευτα πολλές εναλλαγές που μπορεί να προκύψουν. Οι κατοικίες δημιουργούν προσθετικά συνδυασμούς (40+60=100 τ.μ., 40+80=120 τ.μ., 60+80=140 τ.μ.) και ανεβάζουν τον τρόπο διαβίωσης του κατοίκου αλλά και την βιωσιμότητα της ίδιας της κατοικίας.

 

 

 

Anagnostopoulou 6,
Kolonaki 106 73
Athens-Greece
Tel : 0030 2103619270-277
Mob : 0030 6930384201
Webpage: www.archikatt.gr