Εγκρίθηκε η δρομολόγηση του Speed Cat 1 στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΟΡΟΣ-ΥΔΡΑ-ΣΠΕΤΣΕΣ

0
893

H δρομολόγηση του Ε/Γ-Τ/Χ SPEED CAT 1 από τις 25-03-2021 έως τις 31-10-2021 στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΟΡΟΣ-ΥΔΡΑ-ΣΠΕΤΣΕΣ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία θετικά στο συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Επιπλέον προτάθηκε η προσέγγιση με δρομολόγια δύο φορές την εβδομάδα στο λιμάνι του Πορτοχελίου και μία φορά την εβδομάδα στο λιμάνι της Ερμιόνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του etravelnews και της Ναυτεμπορικής ο Αντώνης Αγαπητός επιστρέφει με αυτό το ταχύπλοο στην ακτοπλοΐα.

Ο Έλληνας ακτοπλόος αγόρασε το ταχύπλοο το οποίο είναι γαλλικής ναυπήγησης του 2002, το οποίο ανήκε στην κροατική εταιρεία Adriatica Lines και εκτελούσε δρομολόγια στη γραμμή Βενετία προς τις κροατικές πόλεις Ροβίνι, Πούλα και Πορέτς. Το πλοίο μετονομάστηκε σε Speed Cat 1 από Adriatic Jet. Έχει μήκος 42,8 μέτρα, πλάτος 10,6 μέτρα και αναπτύσσει ταχύτητα 36 κόμβων με μεταφορική ικανότητα 343 επιβάτες.

Ο εφοπλιστής το παρέλαβε από την πόλη Πούλα της Κροατίας και με ενδιάμεσα λιμάνια για ανεφοδιασμό καυσίμων το Ντουμπρόβνικ και την Ηγουμενίτσα κατέπλευσε στα Ελληνικά Ναυπηγεία Περάματος. Εκεί θα γίνει πλήρης ανακαίνιση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και αλλαγή χρωμάτων. Με το συγκεκριμένο πλοίο ο Αντώνης Αγαπητός επανέρχεται στην ελληνική ακτοπλοΐα δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Hellenic Seaways, τον Ιούνιο του 2018, όταν η εν λόγω εταιρεία εξαγοράσθηκε από την Attica Group.

photo shipspotting

https://fonitisydras.com/info/society/item/5306-nea-dromologisi-tou-speed-cat-1-sti-grammi-peiraias-poros-ydra-spetses