Δύσκολη χρονιά για τη Ναυτιλία το 2012 ?

0
365

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του Συνεδρίου «Shipping today & tomorrow – εμπορικά λιμάνια, επενδύσεις και προοπτικές» που οργανώθηκε από την ΕΕΔΕ και παρέστησαν εκπρόσωποι Ναυτιλιακών Εταιρειών ως και υψηλόβαθμα στελέχη του τραπεζικού, ασφαλιστικού, νομικού κλπ. τομέα.

Δύσκολη χρονιά για τη ναυτιλία χαρακτήρισε το 2012 ο κ. Λεωνίδας Πολέμης, διευθύνων σύμβουλος της Remi Maritime Corporation και συνέστησε προσοχή στα έξοδα, περιορισμένες κινήσεις και έλεγχο των εντολέων ναυλώσεων.

Τουρισμός, Πολιτισμός και Ναυτιλία, είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο μπορεί και πρέπει να στηριχθεί η ελληνική οικονομία για να μπορέσει να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση της, αυτό υπογράμμισε με έμφαση, δύο και τρεις φορές, στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης,πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), μιλώντας στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικής Διοικήσεως (ΕΙΟΔ) της ΕΕΔΕ σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Επίσης, στην ομιλία του ο κ. Γ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της λιμενικής οικονομίας, αλλά και στη θέση του Πειραιά στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αναφέρθηκε επίσης, στο ρόλο που οι κρουαζιέρες θα παίξουν εφεξής στην τουριστική βιομηχανία λέγοντας ότι στην ανάπτυξή τους έχουν εναποτεθεί πολλές ελπίδες. Θα γίνει το λιμάνι αναφοράς για την κρουαζιέρα, αφού επεκτείνεται με ένδεκα θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, ενώ πρόκειται να κατασκευαστούν έξι νέοι προβλήτες ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλα κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας 4.000 επιβατών. Είπε ακόμα πως παράλληλα δημιουργείται ένας μεγάλος και σύγχρονος σταθμός εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 4,7 εκατ. TEU.