Γιώργος Προκοπίου: Παγκόσμια διάκριση για τον ισχυρό εφοπλιστή

0
591
Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners
Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners
Ο εφοπλιστής απέσπασε το “Lifetime Achievement Award 2017”, ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στη ναυτιλία, στα 29α Seatrade Awards

Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, που ηγείται των ναυτιλιακών εταιρειών Sea TradersDynacom Tankers Management και Dynagas LNG Partners, απέσπασε το βραβείο «Lifetime Achievement Award 2017» -μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις της βιομηχανίας- στα 29α Seatrade Awards που διοργάνωσαν στο Λονδίνο οι ναυτιλιακές εκδόσεις Seatrade.

Ειδικότερα, ο κ. Προκοπίου βρέθηκε ανάμεσα σε πολλούς σημαντικούς παράγοντες της διεθνούς ναυτιλίας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα για να δώσουν το παρών στη διοργάνωση, η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Grosvenor House, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), Kitack Lim.

Προκοπίου βραβείο
Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου (πέμπτος από αριστερά) με το βραβείο «Lifetime Achievement Award 2017», στην τελετή απονομής των 29ων Seatrade Awards (Φωτογραφία: Seatrade Maritime)

Τα βραβεία, όπως και οι νικητές -σύμφωνα με την παράδοση που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια- παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό μέχρι και την ημέρα της τελετής απονομής.

Ανάμεσα στους φετινούς νικητές, ξεχώρισαν ο δανέζικος όμιλος A.P. Moller-Maersk, ο οποίος απέσπασε το βραβείο «Global Performer Award 2017», οι Γερμανοί εφοπλιστές της Reederei Nord, Christian Oldendorff και Nikolaus Oldendorff που τους απονεμήθηκε από κοινού το βραβείο «Young Person of the Year Award 2017» αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της βελγικής ναυτιλιακής EuronavPaddy Rodgers, ο οποίος βραβεύτηκε ως «Personality of the Year 2017».

Επιπλέον, η ελληνική εταιρεία ASPIDA, παρέλαβε το βραβείο «Cyber Security Award 2017»  για την τεχνογνωσία και την μακρόχρονη εμπειρία της σε ζητήματα ασφάλειας του κυβερνοχώρου. Το βραβείο της εταιρείας παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος Πάνος Μωραΐτης.