Αγιασμός στην Πρεσβεία του Παναμά από τον Σεβασμιώτατο

0
658

imageΜητροπολίτης Πειραιώς: «Δεν πρέπει να καμπτώμεθα από τις δυσκολίες, αλλά να έχουμε αυτό το φως της Ελληνικής ψυχής που ξέρει να αγωνίζεται όπου γης».

 

Την Ακολουθία του Αγιασμού στην πρεσβεία του Παναμά η οποία βρίσκεται στον Πειραιά, τέλεσε σήμερα Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Απευθυνόμενος προς τη νέα Πρέσβειρα Cristina Liakopoulos de Papadikis και τους συνεργάτες της, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του «διότι μας φέρατε κοντά με μία σπουδαία και μοναδική χώρα, τη χώρα του Παναμά… μία χώρα η οποία έχει μία σπουδαία ιστορία και διαδραματίζει έναν κομβικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και την παγκόσμια ναυτοσύνη» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Υπογράμμισε πως «με την σεμνή και εξαίρετη παρουσία σας στην Ελλάδα, μας υπενθυμίσατε σε μία πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα και την πατρίδα μας ότι το Ελληνικό πνεύμα μεγαλουργεί στα πλάτη και τα μήκη της υφηλίου και ότι δεν πρέπει να καμπτώμεθα από τις δυσκολίες, αλλά να έχουμε αυτό το φως της Ελληνικής ψυχής που ξέρει να αγωνίζεται όπου γης».

Σημείωσε το πόσο σημαντικό είναι να εκπροσωπεί κάποιος τη χώρα του στην Ελλάδα και ευχήθηκε να προχωρήσει η αδελφοποίηση των δύο πόλεων «η οποία θα είναι επ’ ωφελεία των δύο μερών».

 

Τέλος τόνισε πως δημιουργείται μία νέα γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του Πειραιά και του Παναμά, ο οποίος βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της υφηλίου μεταξύ δύο μεγάλων ωκεανών της γης, ενώ απευθυνόμενος προς την Cristina Liakopoulos de Papadikis ευχήθηκε «υγεία, χαρά, Ευλογίες να καμαρώνεται τα παιδιά σας, να καμαρώνετε το έργο σας και να είστε μία επιτυχημένη πρέσβειρα του Παναμά αλλά κυρίως μία πρέσβειρα της διπλής σας ιδιότητος: της Ελληνικής και της Παναμέζικης ψυχής την οποία έχετε και την οποία με τόση επάρκεια και αγάπη διακονείτε».