Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του αμερικάνικου πτωχευτικού κώδικα από την Aegean Maritime Petroleum

0
529

91CA311A-6FDB-E64F-6838-F7E61A48F27Elogo (1)Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της με βάση το άρθρο 11 της αμερικάνικης νομοθεσίας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε η εταιρεία Aegean Marine Petroleum η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με την αδυναμία αποπληρωμής μη εξασφαλισμένων ομολογιών ύψους 94,6 εκατ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα.

Η μετοχή της εταιρείας διακίνησης ναυτιλιακών καυσίμων στην οποία κατά το παρελθόν είχε συμμετοχή ο όμιλος Μελισσανίδη φέρεται να προέβη σε αυτή την κίνηση προκειμένου να προστατευτεί έναντι απαιτήσεων από τους πιστωτές της μέχρι να τελεσφορήσουν οι εν εξελίξει διαδικασίες πώλησής της σε στρατηγικό επενδυτή. Σύμφωνα με την εταιρεία η διαδικασία έχει την υποστήριξη της εταιρείας πρώτων υλών Mercuria Energy Group Limited η οποία προτίθεται να συμμετάσχει ως στρατηγικός επενδυτής εισφέροντας πάνω από 532 εκατ. δολάρια σε κεφάλαια κίνησης και σε χρηματοδότηση της Aegean ώστε αυτή να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της στο πλαίσιο του άρθρου 11, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την εξαγορά δραστηριοτήτων της Aegean.

Σε σχέση με τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης, η Kirkland & Ellis LLP ενεργεί ως νομικός σύμβουλος, η Moelis & Company LLC ενεργεί ως επενδυτικός τραπεζίτης στο Αιγαίο και η EY Turnaround Management Services LLC ενεργεί ως σύμβουλος αναδιάρθρωσης στο Αιγαίο.

πηγη: https://www.liberal.gr/arthro/227106/oikonomia/epicheiriseis/aitisi-upagogis-sto-arthro-11-tou-amerikanikou-ptocheutikou-kodika-apo-tin-Aegean-Maritime-Petroleum.html