Ένα νέοτευκτο LPG προσέθεσε στο στόλο του ο Όμιλος Βαφειά

0
508

Ένα νέοτευκτο LPG προσέθεσε στο στόλο του ο Όμιλος Βαφειά αυξάνοντας τον αριθμό στα 80 πλοία όλων των τύπων (υγραιεροφορα, δεξαμενόπλοια αργού αλλά και καθαρών προϊόντων και φορτηγά πλοία).

Πιο συγκεκριμένα, παρέλαβε το πλοίο μεταφοράς υγραερίου-LPG «TEXIANA» 5.000 κυβικών μέτρων-fully pressurized/VCM carrier από τα ναυπηγεία MURAKAMI της Ιαπωνίας. Την ονοματοδοσία έκανε ο πρέσβης της Iαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu.

Το πλοίο είναι υπό σημαία Marshall Islands και παρακολουθείτε από τον ιαπωνικό νηογνώμονα ΝΚ. Δεν είναι σε μακροχρόνια ναύλωση αλλά θα δραστηριοποιείται στην spot αγορά της Άπω Ανατολής κυρίως με φορτία βουτανίου, προπανίου και VCM.

Το πλοίο φέρει πολλά επιπλέον τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν πιο ελκυστικό στις πετρελαϊκές εταιρείες και ειδικά πληροί όλα τα κριτήρια της EXXON και της DOW chemical.

O όμιλος ναυπηγεί άλλα δύο υγραεριοφόρα «pressurized type» και «ice class» (7.500 και 11.000 κυβικών μέτρων) στην Ιαπωνία σε άλλες γιάρδες με παράδοση τον Αύγουστο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021.