Επίθεση πειρατών σε Ελληνικό πλοίο – Έχουν απαγάγει 4 άτομα – H ανακοίνωση της Εταιρείας

Επίθεση πειρατών σε Ελληνικό πλοίο – Έχουν απαγάγει 4 άτομα – H ανακοίνωση της Εταιρείας

Nov 5, 2019

Σύμφωνα με το Reuters, πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο ανοικτά των ακτών του Τόγκο, νωρίς την Δευτέρα και πήραν 4 μέλη του πληρώματος ως ομήρους, σύμφωνα με το πολεμικό ναυτικό της χώρας, δύο μόλις μέρες μετά την τελευταία επίθεση που έγινε στο γειτονικό Μπενίν.

Από τα μέλη του πληρώματος που απήχθησαν , δύο είναι Φιλιππινέζοι, ο ένας είναι Έλληνας και ο ένας είναι Γεωργιανός, σύμφωνα με όσα δήλωσε το πολεμικό ναυτικό.

«Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 0300, Το δεξαμενόπλοιο Elka Aristotle δέχθηκε επίθεση περίπου 18 χιλιόμετρα (11 μίλια) από το λιμάνι της Λομέ από ένοπλους», ανέφερε η δήλωση.

Ένοπλοι φρουροί επέβαιναν στο ελληνικό πλοίο και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τους πειρατές, αλλά ένας τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ναυτικό του Τόγκο. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ενώ η πειρατεία έχει μειωθεί παγκοσμίως, ο Κόλπος της Γουινέας της Δυτικής Αφρικής είναι ένας τομέας υψηλού κινδύνου για απαγωγές και ένοπλες ληστείες, σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο.

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η ναυτιλιακή εταιρεία EUROPEAN NAVIGATION σχετικά με το δυσάρεστο γεγονός της πειρατείας στο ελληνικό πλοίο «ELKA ARISTOTLE», που είχε σαν αποτέλεσμα την απαγωγή τεσσάρων μελών του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και έναν έλληνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι συνέβη ένα περιστατικό που αφορούσε το «ELKA ARISTOTLE» στα ανοικτά των ακτών Λομέ, Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου 2019. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απαγωγή 4 μελών του πληρώματος.

Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομερώς προς το παρόν, εκτός από το ότι η ασφάλεια του πληρώματος μας είναι ύψιστης σημασίας για εμάς και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους.

Το πλοίο και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι ασφαλή.

Ζητούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σέβονται τόσο τον ευαίσθητο χαρακτήρα της κατάστασης όσο και την ιδιωτικότητα των οικογενειών των μελών του πληρώματος κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

www.epctank.com