Εορτασμός “Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας”

Εορτασμός “Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας”

Oct 3, 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της «Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας», στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, που συνδιοργάνωσαν τα Τμήματα AHEPA HJ – 09 Πειραιώς και HJ – 40 Ψυχικού, το πρωί του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2019, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Πειραιώς της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Μανωλάκος, ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Γιάννης Μόραλης, o Υποναύαρχος κ. Ιωάννης Ζήκας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, ο Ταξίαρχος κ. Ανέστης Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριος Θεοφάνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας κ. Θεόδωρος Κόντης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνιος Στελλιάτος, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, ο Καθηγητής Γεωστρατηγικής κ. Ιωάννης Μάζης, στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, αξιωματούχοι και μέλη άλλων Τμημάτων της AHEPA και πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

IMG_6489-760x507

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα». Πηγή: AHEPA Ηellas

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Προέδρου του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναστασίας Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμούς έκαναν: οι Πρόεδροι των Τμημάτων AHEPA HJ – 09 Πειραιώς κ. Διονύσιος Πολίτης και AHEPA HJ – 40 Ψυχικού κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης. Χαιρετισμό του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, ανέγνωσε η αντιπρόεδρος του Τμήματος «Υπατία» των Daughters of Penelope, κ. Έφη Κόλλια.

Στην εκδήλωση μίλησαν: ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Πλοίαρχος κ. Ιωάννης Διαμαντάκης Π.Ν., ο cpt κ. Δημήτριος Ματθαίου CEO της Arcadia Shipmanagement & Chairman of the «Green Award Foundation» και ο κ. Γεώργιος Ξηραδάκης, Πρόεδρος του U.S. Propeller Club of Piraeus.

IMG_6493-760x507

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα». Πηγή: AHEPA Ηellas

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη: του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», της ναυτιλιακής εφημερίδας “MARITIME ECONOMIES”, της εταιρείας αναψυκτικών «ΕΨΑ» και του «ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ.ΝΕΤ».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε wine & cheese, προσφορά της εταιρείας «V.I.P. EVENTS ATHENS».

 

http://ahepahellas.org/event/hj-09-hj-40-%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b7%ce%bc/